Акција против аерозагадувањето во Скопје, Кичево и Тетово

Заменик министерот за животна средина и просторно планирање Јани Макрадули, минист одбрана, Радмила Шекеринска и градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов, денеска ќе уч Акцијата против аерозагадувањето која ќе се одржи во Скопје, а ќе се спроведе и на локац Кичево.

Предвидените активности во Скопје ќе почнат во 10:00 часот, во близина на Воениот стади садници од страна на припадници на Армијата, додека во 11:00 часот во акцијата ќе се при министерот Макрадули, министерката Шекеринска и градоначалникот Шилегов. Акцијата против аерозагадувањето е во организација на Министерството за одбрана и Гене Армијата.