Агресивни кучиња-скитници, пријавени повеќе случаи на каснување

Дури три случаи на каснување од куче-скитник во Скопје се евидентирани во денешниот билтен на МВР.

На 03.06.2021 во 17.45 часот во СВР Скопје, К.Д.(27) пријавил дека на бул.„Кочо Рацин“ бил каснат од куче скитник.

На 03.06.2021 во 14.50 часот во СВР Скопје, Х.И.(25) од Скопје пријавил дека на бул.„Јане Сандански“ бил каснат од куче скитник.

На 03.06.2021 во 12.00 часот во СВР Скопје, Ј.Н.(64) од Скопје пријавила дека на бул.„Словенија“ била касната од куче скитник.