Понеделник 20.3.2017

Драмски Театар Скопје

20.00/ Госпоѓица Јулија

Билетите за претставата се веќе пуштени во продажба и може да се набават на билетарата на Драмски театар или да се резервираат на rezervacii.teatarfabrika@gmail.com.

Вторник 21.3.2017

Скопски саем

10.00/ Италијанска кантина на Саем за Мебел 2017

Powered By MONOZERO, Flavoured By MISSYONION.

Италијанска кантина на Саем за Мебел 2017.
Ве чекаме со насмевка и свежo приготвени сендвичи. Сите продукти се внимателно одбрани и со премиум квалитет.

Повелете на сочен и добро избалансиран сендвич залак!!

Плати со поезија

10.00/ Светскиот ден на поезијата

10.00/ На 21.03.2016, во 10.00 часот, по повод Светскиот ден на поезијата, по трет пат започнува акцијата „Плати со поезија“. Во Нола Бар, Наргиле Кафе, Ревија, Дион, Backyard, Juice Bar, Венето, Баду Бар во Скопје и во Чао Кафе во Велес љубителите на кафе и чај ќе можат да платат со поезија, a најдобрите поеми ќе добијат награди.

Кинотека на Македонија

20.00/Swedish Film: The Circle on 22 and 23 of March

Амбасадата на Шведска заедно со Кинотека на Македонија те покануваат на две бесплатни филмски проекции на шведскиот филм „The Circle”, базиран на бестселер книгата со истиот назив, на 22 и 23 март во протсториите на Кинотека.

Влез слободен!

Напомена: Билетите треба да си ги резервирате на бројот на Кинотека, 02/3065968

Драмски Театар Скопје

20.00/Чолак

Режија: Синиша Ефтимов

Сценографија: Илина Ангеловска

Улоги:
Сашо Тасевски
Рубенс Муратовски
Игор Стојчевски
Филип Трајковиќ

Среда 22.3.2017

МНТ

19.00/Премиера – Авантурите на Аладин

Режисер: Бојан Трифуновски

Улоги:
Аладин – Александар Михајловски
Принцезата Џасмин – Дарја Ризова
Абaнaзер Велики – Сашко Коцев
Духот од ламбата – Никола Ацески
Вдовицата – мајката на Аладин – Камка Тоциновски
Императорот – таткото на Џасмин – Славиша Кајевски
Робинката од прстенот – Леонора – Драгана Левенска
Страшилото – Принцот Леополд – Ненад Анѓелковиќ

Билетите се пуштени во продажба на билетарницата во МНТ и преку online мрежата Купи карти за се
http://www.kupikartizase.com/Events/avanturite_na_aladin_2017

Цената на билетот за премиерната изведба е 300 денари, за секоја наредна изведба цената е 200 денари.

Драмски Театар Скопје

19.30/Капетанот Џон Пиплфокс

Режија: Коле Ангеловски

Улоги: Игор Ангелов, Трајанка Илиева, Маја Вељковиќ – Пановска, Ѓокица Лукаревски, Филип Трајковиќ, Душица Стојановска, Златко Митрески, Ѓорѓи Тодоровски, Анастас Тановски, Зоран Љутков, Игор Георгиев, Диме Илиев, Александра Павлова, Валдета Исмаили, Александар Степанулески, Симон Манасковски, Биљана Јовановска, Димитрије Доксевски, Јана Стојановска.

Продолжува на наредната страна.........