На Фејсбук страницата Аеродром во моето срце објави дека утре од 11 до 19 часот ќе се собираат потписи за иницијатива против населување на мигранти и создавање мигрантски кампови во општина Аеродром.

Повикани се сите аеродромци да излезат и да ја потпишат петицијата.