8 навики кои полека но сигурно го трујат животот

 

Често луѓето си го трујат животот со тоа што подлегнуваат на лошите навики. Ако чувствувате дека неволјите ве прогонуваат, но не можете да ја пронајдете нивната причина, тогаш веројатно се виновни лошите навики кои ви го уништуваат животот. Добрата вест е дека секогаш можете да се ослободите од нив.

Ова се 8-те најопасни навики кои на прв поглед изгледаат безопасни.

1. Навика да се жалите

Луѓето често не сакаат нешто во животот, но жалењето на судбината е лоша навика. Секој пат кога се жалиме на нешто, нашата аура значително слабее. Се фокусираме на негативните чувства, трошиме непотребна енергија и негуваме дополнителни проблеми.

Научете да се ослободите од гневот, тоа ќе ви заштеди енергија.

2. Навика да се кријат чувства

Сокривајќи ги чувствата, го потиснувате својот потенцијал, ја уништувате внатрешната хармонија. Сето ова може да ве одведе на погрешен пат.

Во односите со другите, важно е да се постигне разбирање и блискост. Анализирајте што ве спречува да бидете искрени.

3. Навика за лажење

Секогаш сакаме да изгледаме подобро во очите на другите, па затоа многумина претпочитаат да направат малку компромис. Но, вистината секогаш излегува на виделина и го расипува односот со личноста која ја излажале и неговата лична самодоверба и енергија.

4. Навиката да се трпи

Кога долго го трпиме она што не ни одговара, негативноста расте одвнатре. Порано или подоцна излегува со разурнувачки ефект.

За да се избегне ова, важно е да не доведете до емоционална експлозија. 

Тешко е за личност исполнета со негативност да ја зголеми својата енергија. Поради ова и е тешко да дејствува и да постигне резултати.

5. Навика за трошење

Човек кој го троши своето време, ресурси и енергија на неважни работи во животот живее над своите можности.

Вреди да ги анализирате вашите постапки, да ги преиспитате вашите приоритети и да не донесувате одлуки без претходно размислување.

Подобро е да барате опции за подобрување на вашиот живот користејќи ги вашите опции. Во спротивно, неуспесите ќе ве прогонуваат цел живот.

6. Навика да се расправате

Агресивното однесување ги навредува и одбива луѓето. Покрај тоа, гневот и бесот - вечни придружници на конфликтот - ја уништуваат енергетската заштита.

Луѓето кои сакаат да се расправаат, да ја докажат својата поента на сите, имаат многу малку виталност и енергија - и ова е директен пат до енергетскиот вампиризам.

7. Навика да одложувате сè

Ова изгледа како мала работа, но во реалноста одложувањето, одложувањето е сериозна болест.

Луѓето кои постојано бараат изговор да одложат важна работа за подоцна, се осудени на неуспех, бидејќи работите се натрупуваат.

Одложена посета на лекар - болеста се разгорува. Одложен одмор - заработена нервоза.

Не купивте зимски гуми - предизвикавте опасна ситуација на патот. Секое недејствување има свои последици.

8. Навика да се бара виновникот

Кога ги обвинуваме сите околу нас за нашите неуспеси освен нас самите, тогаш навистина не го контролираме нашиот живот.

Ова е фундаментално погрешен став, што може да доведе до фатални последици.