6 нешта за кои треба да му се заблагодарите на вашиот брат

Да се има брат е голем благослов, но и лекција во животот. Никогаш не сте сигурни за неговата реакција, ниту пак сте сигурни дали ќе добиете поддршка или ќе влезете во „кавга“ во која тој ви држи лекции за животот и љубовта.

Но, не постои сомнеж дека можеме да научиме многу нешта од нашиот брат. Ова се неколку нешта кои треба да ги запаметите.

Заблагодарете му се за грижата. Тој не мора да го прави тоа, туку навистина сака да се грижи за вас и да ве заштити.

Тој ве сака, но потребно му е малку време за да го покаже тоа.

Тој секогаш ќе ве заштитува од светот.

Тој секогаш го сака најдоброто од вас, дури и кога не можете да го видите тоа.

Тој верува во вас. И, секогаш ќе верува.

Тој секогаш ќе ве проверува како сте, и тогаш кога тоа го прави тајно.

 

new nike air max 2019