5 знаци дека не сте сексуално компатибилни со партнерот

Некои работи можат да се поправат, но проверете дали се сложувате во кревет.

Можеби на почетокот мислевте дека тој е совршениот човек за вас, но кога дојдовте до интимниот дел, нешто тргна наопаку.

Не се чувствувате среќно или не се задоволни? Можеби станува збор за сексуална некомпатибилност. Дознајте кои се првите знаци дека нешто не е во ред во вашиот однос.

Ретко водите љубов

Не сте расположени за секс, па дури и кога го правите тоа, причината е грижа на совест, бидејќи долго време не сте го направиле тоа. Ова е првата и многу јасна причина дека вашиот партнер повеќе не ве возбудува.

Имате неусогласени потреби

Кога вие сакате да имате односи, тој не сака и обратно. Вашите желби речиси никогаш не се совпаѓаат, што резултира со сиромашен и здодевен сексуален живот.

Не доживувате оргазам

Во ред е да не доживувате оргазам секој пат. Но, ако тоа се случува премногу често, очигледно е дека вашиот партнер не го познава вашето тело, ниту вашите потреби, што укажува на недостаток на комуникација.

Не уживате во исто време

Нему му одговара една, а вам друга поза и вие всушност се жртвувате во текот на односот, што баш и не е целта на овој чин.