Тие се слободоумни луѓе со слободен дух кои кријат многу повеќе отколку што откриваат под својата површина.

  • Тие размислуваат многу, и тоа често на филозофски и длабоки теми. Затоа и не сакаат плитки луѓе и луѓе со затворен ум. Ако се обидувате да заведете една Водолија, имајте отворен ум, водете добар разговор и прашувајте значајни прашања.
  • На родените во овој знак, независноста им значи многу. Тоа е дел од нивната природа и нешто што никогаш нема да можете да го смените.  Колку повеќе слобода им давате, толку повеќе ќе ве обожаваат.
  • Тие имаат големо срце, иако понекогаш делуваат како да се емотивно недостапни. Секогаш сакаат да го направат правилното нешто, а тоа според нив мора да биде во согласност со нивниот интелект и срце.
  • Не можете да бидете во врска со нив, освен ако не сте интелигентни. Лесно им здосадуваат „глупави луѓе“ и секогаш се привлечени од луѓе кои ги тераат да размислуваат.
  • Водолиите се чувствуваат најдобро кога можат да помогнат некому. Тоа се движи од најмалите нешта – како насмевка на вашето лице кога сте нерасположени или пак решавање на проблем на работа.