Доаѓа време кога мислиме дека сите луѓе и нешта се против нас. Се чувствуваме како да сме заглавени во место и како да не можеме да продолжиме понатаму. Но, ништо не е готово, туку само мислиме така.

Ова се 5 мантри кои ќе ни дадат сила кога најмногу ни е потребна.

1 – Што и да се случи, секогаш можеме да ги добиеме битките кои ги водиме. Понекогаш губиме, понекогаш победуваме, но вистинскиот пораз доаѓа кога ќе се откажеме.

2 – Никогаш не претпоставувајте дека сте заглавени. Животот се менува во секоја секунда, а исто така и вие самите.

3 – Животот почнува сега, во овој момент. А, не утре или некој друг ден. Тоа значи дека можеме да имаме нов почеток кога ќе посакаме.

4 – Дури и кога е најтешко, насмевнете се. Тоа не значи дека сте среќни, туку дека сте силни. И, навистина сте.

5 – Помислете на сите стотици и илјадници чекори и ситуации кои ве донесоа таму кадешто сте денес. Сфатете дека вие сте работа во прогрес и дека секој успех бара некаков вид на борба за да се стигне некаде.

Заклучокот е дека можете да ја искористите болката, фрустрацијата и сомнежот за да се мотивирате себеси, наместо да очајувате и да се самосожалувате. Бидете свесни за ситуациите во кои се наоѓате и немојте да мислите дека една лоша ситуација или лош ден автоматски значат дека немате среќа.

Стресот највеќе доаѓа од тоа како одговарате на ситуациите во вашиот живот, а не од тоа каков всушност е животот. Изградете силен став и стресот ќе се минимизира. Во вас лежио контролата како ќе гледате на животот.