4 бенефити од редовното конзумирање куркума

Куркумата припаѓа на фамилија на ѓумбирот која има силна жолто – златна боја и умерен, земјен вкус. Таа е стандардна состојка во индиската кујна како главна компонента на карито.

Но, освен што дава убав вкус на многу јадења, куркумата нуди мноштво бенефити за нашето здравје.

Ги намалува инфекциите.

Инфекциите настануваат кога телото прави обиди да се бори против нешто – некаков вирус или инфекција. Инфекциите се непријатни бидејќи тие можат да направат постојано да се чувствувате како да сте болни. Исто така, постои истражување кое покажува сериозна поврзаност меѓу воспаленијата (инфекциите) и депресијата.

Редовното конзумирање на куркумата им помага и на пациентите полесно да се справат со ефектите од операцијата.

Ги победува знаците на стареењето.

Моќните антиоксиданти кои се дел од куркумата ги намалуваат ефектите од УВ зраците и другите ефекти врз кожата предизвикани од временските услови, кои го предизвикуваат стареењето. Затоа, додавањето на куркумата на вашето мени е како пиење од фонтаната на младоста.

Ја спречува појавата на ракот.

Анти-канцерогените сосотјки на куркумата ја прават многу ефикасна во борбата против ракот. Куркуминот, активната состојка на куркумата во многу досегашни истражувања се покажала како многу корисна во превенцијата и уништувањето на клетките на ракот особено кај ракот на дојка, стомакот и ракот на кожа.

Го поддржува репродуктивниот систем.

Куркумата содржи состојки кои ефиксно помагаат во појавата на заболувања на репродуктивниот систем. Таа е богата со состојки кои овозможуваат анти-оксидација на телото, а истовремено го штити и црниот дроб, кој е клучен во регулацијата на хормоните.

air max 90 essential sale