30 брутални вистини коишто треба да ги знаете за карактерот на Овните

Овните се енергични и храбри индивидуи, кои за сите ситуации во животот реагираат во согласност со нивните природни инстинкти. Тие тежнеат да го искусат секој момент до максимум, честопати не грижејќи се за последиците коишто може да следуваат во иднина од таквото однесување.

Тоа може негативно да ги изненади луѓето во нивниот живот. Овните не сакаат да прават компромиси и наоѓаат задоволство во конфронтацијата со луѓето во нивниот приватен и професионален живот. Сакаат предизвици и се неверојатно издржливи луѓе. Прочитајте ги следниве 30 брутални вистини за нивниот карактер:

1. Не можете да му кажете на Овенот да се смири. За претставниците на овој знак, тоа е нешто непостоечко.

2. Секој Овен, во одредени ситуации има чуено дека има застрашувачки карактер.

3. Овните имаат големо срце, но почнуваат да се однесуваат негативно, ако почувствуваат дека не ја добиваат потребната почит.

4. Не е вистина дека Овните одбиваат да размислуваат за иднината, но тие преферираат да живеат за сегашниот момент, а не да се стресуваат за она што може да следува утре.

5. Доколку имате некој Овен во вашиот живот, нема потреба да се преправате дека сте нешто што не сте, бидејќи тој/таа прецизно ќе ве процени кои навистина сте.

6. Колку што знаат Овните да бидат мили, подеднакво можат да бидат и сурови. Тоа зависи од нивното моментално расположение и став.

7. Овенот ќе верува во вас, дури и кога самите не верувате во себе.

8. Овните не можат да се пофалат со трпеливост. Нив ги иритира сè што е премногу бавно: бавна личност, бавен компјутер, бавен телефон… Што било!

9. Кога Овенот има лош ден, сè што му е потребно е искрена, топла прегратка.

10. Никогаш не ни помислувајте да ја изневерите лојалноста на Овенот, бидејќи во спротивно, нема да знаете што ве снашло.

11. Женските Овни може да бидат неверојатно љубезни, сè додека не ја преминете нивната линија на толеранција.

12. Овните мразат лукави и итри луѓе. Напротив, тие преферираат да бидат покрај луѓе коишто се искрени и правични.

13. Овните може да се чувствуваат непријатно ако плачете пред нив, бидејќи тоа им го крши срцето од тага.

14. Доколку почувствуваат привлечност кон некого, Овните веднаш ќе го демонстрираат тоа, без да чекаат да пројде време. За нив, нештата се бели или црни, ништо помеѓу.

15. Доколку Овенот е тивок подолг временски период, тоа најчесто значи дека е лут за нешто или се обидува да молчи, за да не изреагира експлозивно и да предизвика кавга.

16. Овните честопати оддаваат впечаток како да сакаат да му удрат бокс на некој. Тие знаат да бидат навистина раздразливи и избувливи.

17. Овните се способни да експлодираат во одреден момент и да се повторно спокојни после само две минути.

18. Овните ќе направат сè што е во нивна моќ, за да ги заштитат луѓето што им значат.

19. Надворешно, Овните може да делуваат многу круто, но однатре, тие се многу кревки и нежни.

20. Овните мразат да повторуваат една иста работа, повеќе пати.

21. Ним им се потребни само неколку минути за тотално да го сменат расположението од: „Колку е убав денот денес“, кон „Да можам, би ги истепал сите!“

22. На Овните не им се потребни многу пријатели. Тие покрај себе, сакаат да имаат само неколку, навистина блиски луѓе.

23. Тие имаат многу добра смисла за хумор, којашто доаѓа до израз само кога се во друштво.

24. Доколку сте лути на некој припадник на знакот Овен, подобро споделете го тоа, бидејќи Овните воопшто не планираат да погодуваат што мислите или чувствувате.

25. Кога Овенот не може баш да сфати што се случува околу него, тој или ќе стане гневен или очаен.

26. Овните се брутално искрени и не се грижат дали ќе ве повредат со нивните изјави.

27. На Овните им е многу важно да разберат како нешто функционира. Ако тоа не се случи, тие креваат раце и продолжуваат понатаму.

28. Овните секогаш се бакнуваат, како тоа да го прават за последен пат.

29. Овните никогаш не бараат дозвола пред да направат нешто.

30. Единствените 3 работи коишто Овенот ги очекува од својот љубовен партнер се: Доверба, лојалност и почит.