24 мај неработен ден за сите граѓани

 

Министерството за труд и социјална политика соопшти дека 24 мај, петок, „Св. Кирил и Методиј“, Денот на сесловенските просветители е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните на Република Северна Македонија им го честита празникот.