20 знаци дека сте вистинскa Водолија

1. Водолијата е широка во размислувањето

Претставниците на овој хороскопски знак се познати како слободољубиви и независни личности кои имаат свое мислење, независно од туѓите позиции.

За нив е типично што не сакаат да ја  судат книгата по корицата и претпочитаат да размислуваат без предрасуди и без да им  судат на други.

2. Водолијата има лута страна што може да ги изненади другите

Обично, потребно е многу за Водолијата да ги пушти нервите и да ја покаже својата лута страна, но ако успеете да ги донесете во сличен момент, сигурно ќе бидете изненадени од нив. Водолиите имаат навика да ги задржат ваквите емоции и ретко им дозволуваат да ги надминат нив, но ако тоа се случи, држете се затегнати затоа што нивниот гнев нема да ве помине.

3. Водолиите не се добри лажговци

Личностите родени под знакот Водолија имаат многу вештини, но не и можност да лажат. Како резултат на тоа, во ситуации кога не можат да ја кажат вистината, сосема е јасно дека тие се обидуваат да лажат. Неуспешно и очигледно.

4. Водолијата живее и дише низ музика

За вистинска Водолија, животот е подобар со музиката. Без разлика каков жанр, уметник, дури и само музика без стихови, мелодиите се присутни во животот на Водолијата. Во бањата, во кујната, на патот за работа, дури и во спалната соба пред да заспие ... Музиката е постојан придружник во животот на Водолијата.

5. Водолијата има лоша навика да размислува за една работа повеќепати

Една од лошите страни на Водолијата, а најмногу од се за себе, е тоа што таа мисли за секоја работаповеќепати, што му одзема не само време, туку и сила. Прекумерното размислување и зјапање во секое нешто ја троши неговата енергија за поголеми и поважни работи. Тие сакаат да анализираат сè и да гледаат од различни агли, но ова не е секогаш корисно.

6. Водолијата одбегнува луѓе кои имаат преголемо его

Карактеристично е за претставниците на овој хороскопски знак дека не толерираат егоцентрични личности кои го сакаат целото внимание за себе. Водолиите се тргнува настрана од такви луѓе и не се изненадувајте ако одеднаш изгубат интерес за нив. Ова е токму заради ваквите мотиви.

7. Водолијата може да биде сурово саркастична

Родените под овој воздушен знак се познати по нивниотјазик и можат да ги изненадат другите со суров сарказам. Тоа им доаѓа природно, и тие дури и не сфаќаат понекогаш дека го прават тоа. Тоа е едноставно дел од нивната личност, нивниот начин на изразување.

8. Водолијата се грижи за луѓето кои се нивни пријатели и луѓето кои влегуваат во нивниот свет

Карактеристично за претставниците на хороскопскиот знак Водолија е дека тие се прецизни во изборот на пријателскиот круг. Не може да се почести секој со оваа чест, но оние што стануваат пријатели можат да го сметаат за голем комплимент и да уживаат во близок контакт со нив. Водолијата е грижлива и љубовен пријател кој не се гордее со огромна група пријатели, туку на неговото срце се потпира на мал, но многу лојален круг на најблиски.

9. Водолијата може да биде неверојатно емотивна, но ретко тоа го покажува

За разлика од некои други хороскопски знаци, Водолијата не ја покажува својата емоционална страна, иако е надарена од хиперсензитивност. Но, не е во негова природа да ги покаже многу отворено своите чувства и емоции, затоа е понекогаш обвинет за студенило и нечувствителност, а всушност е спротивното. Личностите родени под овој знаксе топли и длабоки во духот, но не се секогаш во можност да се изразат и да се цени тоа.

10. Водолија е исклучително независна и претпочита да се потпира на себе

Карактеристична карактеристика на Водолија е тоа што ретко прибегнуваат кон надворешна помош, најчесто се обидуваат сами да направат сè. Не сакаат да се потпираат на другите за да им помогнат и за нив е многу тешко да побараат помош, дури и во ситуации кога е очигледно дека нема да можат сами да се справат.

11. Водолијата често е погрешно разбрана

Честопати, не се чувствува добро сфатена или погрешно разбрана, длабоко повредувајќи ја. Многу луѓе едноставно не ја разбираат и не ја читаат Водолијата правилно, и се зачудени зошто ова се случува. Ова се должи делумно на нивната позацентрична страна и нивните нестандардни начини на покажување на нивниот став кон некоја тема.

12. Тие се честопати непредвидливи и сакаат промена

Водолијата не се плаши од промени и честопати е пречекана со отворени раце. Бидејќи рутината и униформноста не функционираат добро за нив, тие често прават промени што ги изненадуваат другите, но за нив е нешто природно. Авантуристичкиот дух за нив не им е туѓо и непознато, ниту ги. Нивната спонтаност ги радува пријателите, па затоа никогаш не е досадно со нив.

13. Водолијата има бунтовна страна, не сака да му се кажува што да прави и како да размислува

Оваа револуционерна поставка е особено евидентна кога некој се обидува да го наметне своето мислење или да им каже што да прават. Ова го лудува независниот дух на Водолијата и тој реагира насилно.

Нивната слободољубива страна може да ги натера да се дистанцираат од луѓето што се обидуваат да ги контролираат, и тоа не е невообичаено за нив.

14. Водолија учи од своите грешки и не ги повторува

Никој не е совршен и ова важи за претставниците и на хороскопскиот знак Водолија. Она што, сепак, ги разликува е нивната способност да учат од своите грешки и никогаш да не ги повторуваат.

15. Водолијата има големи соништа и моќ да ги постигне истите

Во едно можете да бидете сигурни дали ќе се сретнете со Водолија, имено дека неговите соништа се навистина големи и тој верува во нивната реализација. Не само што верува, туку има и можност да ги оствари. Надарени со интелигенција и имагинација, Водолијата е во состојба да изготви добар план што ќе ја до местото од соништата.

16. Тие не се плашат од иновации и ги прават работите поинаку од вообичаеното

Водолијата има уникатен начин на размислување, иновативен, различен, што му овозможува да ја гледа ситуацијата од различен агол кај повеќето луѓе и со тоа да понуди повеќе нестандардно, но и ефикасно решение.

17. Водолијата е добар слушател и знае да дава многу добар совет

Личности родени под знакот Водолија имаат многу пријатели и не толерираат да ги видат тажни и со проблеми, па се обидуваат да им помогнат колку што можат. Ова најчесто се прави со внимателно слушање на нив, во кои тие се многу добри, а по споделениот проблем даваат многу логичен и корисен совет. Тие се надарени со мудрост и успеваат да ја искористат во комуникацијата со своите најблиски.

18. Водолија е добар ученик кој ракува брзо со наставата и ги апсорбира сите вредни знаења

Водолијата е вечна студентка на Универзитетот на животот, бидејќи има вродена дарба да разбере нови идеи и концепти со леснотија и брзо.

Водолијата има многу и разновидни интереси и секогаш се стреми кон новото и непознатото.

19. Водолијата секогаш го бара доброто кај луѓето и е подготвена да даде втора шанса

Инстинктивно, Водолијата го бара најдоброто кај луѓето и кога некој близок до нив ги изневерил на некој начин, тие не го тргнуваат трајно од животот, туку се подготвени  да му дадат втора шанса наместо да се впуштат во негативна енергија.

Но, понекогаш нивниот позитивен став е лоша шега затоа што имаат тенденција да им простат на луѓето кои не ја заслужуваат.

20. Водолиите имаат силно сопствено  мислење

Ова е еден од знаците по кој со сигурност ќе препознаете  вистинска Водолија, поточно, нејзината силна лична позиција. Таа секогаш има свое мислење за секое прашање и не се мачи да го брани. Ова не го спречува да ги слушне сите страни, се разбира, а потоа да се избори за своето мислење и сопствената позиција.