100 животи годинава згаснале во сообраќајни незгоди

Сообраќајната статистика на РСБСП покажува дека во првите девет месеци од 2018 година, 100 лица го загубиле животот во сообраќајни незгоди. Во споредба со минатата година, оваа бројка е намалена за 10%. За оваа бројка денес информираше РСБСП најавувајќи ја новата кампања која го носи насловот „Без изговори“.

Најчести изговори, односно причини за сообраќајни незгоди се: возење со брзина поголема од дозволената, возење под дејство на алкохол, употреба на мобилни телефони и уште многу други, потенцираат од РСБСП.

„Кампањата „Без изговори“ има јасна цел: да ја подигне свеста за последиците од сообраќајните незгоди, да ги едуцира учесниците во сообраќајот за важноста и потребата од целосно, максимално и безусловно одговорно учество во сообраќајот и да ја подигне свеста за дисциплинирано почитување на правилата и прописите што важат во сообраќајот“, велат од РСБСП.

cheap nike free run 5.0