10 рецепти за домашни чикен нагетс

Пилешкото месо е совршен извор на коензими, чија улога е помош при производството на енергија во телото и многу е важно за здравјето на сите витални органи.

Пилешкото треба редовно да го имате на вашето неделно мени. Иако е најдобро да користите свежо месо, чувајте парче пилешко во замрзнувач како брза опција за ручер или вечера.

Пилешко месо исечено на парчиња може да го чувате во замрзнувач до девет месеци, а пржено пилешко месо може да се чува до четири месеци.

Овие десет рецепти се одлични за да го размрдате вашето мени и да пробате нешто ново. На децата сигурно ќе им се допаднат овие неодоливи чикен нагетс.