10 работи кои имаат моќ да ви ја вратат енергијата по напорен ден

Ова се неколку работи кои се едноставни, а имаат моќ да го подобрат вашето расположение и да ви ја вратат енергијата.

Photo by Cody Black on Unsplash

  • Останете блиску до луѓето кои прават да се чувствувате добро. Оддалечете се од оние другите. Особено оние покрај кои ја трошите својата енергија.
  • Танцувањето на вашата омилена песна.
  • Цвеќе во вазната во дневна соба.
  • Прегратка од саканите.
  • Шолја топол чај на крајот на долг и напорен ден (или вино). 
  • Прошетка во природа, сами, без телефон.
  • Топол туш или купка во када, со вашиот омилен мирис.
  • Свеќа и придушена светлина во вашата спална соба.
  • Нова серија или филм кои не можете да ги оставите.
  • Нова книга во која можете да ги изгубите мислите.