10 примени на маслото од рицинус – моќна терапија за болестите кои се отпорни на традиционалната медицина

10 примени на маслото од рицинус – моќна терапија за болестите кои се отпорни на традиционалната медицина

Овој природен лек има многу позитивни ефекти на здравјето, а неговата примена е неограничена. Холистичката медицина често го препорачува за болести кои се отпорни на традиционалната терапија.

1. Пет капки рицинусово масло наутро ги отстранува алергиите.

2. Маирање на стомакот во задните два месеци од бременоста ги намалува стриите.

3. Раните и исекотините брзо зацелуваат со помош на ова масло.

4. Исчашените зглобови брзо заздравуваат ако ги замотатете во облога од ова масло и ги оставите така во текот на ноќта.

5. Помага и кај катаракта, со една капка во окото пред спиење.

6. Облогите од рицинусово масло ги уништуваат цистите.

7. Болките во долниот дел од грбот исчезнуваат со облоги од ова масло два пати неделно.

8. Ги лечи брадавиците со секојдневно мачкање и нивна масажа со ова масло.

9. Убодите од пчела брзо зацелуваат од ова масло.

10. Бактериите на ноктите можат да се елиминираат со секојдневна употреба на маслото.

cheap nike air max 90