10 моќни вистини кои ќе ви дадат внатрешен мир

Денес, живееме во време кога стресот ни предизвикува проблеми во секојдневното  живеење и функционирање. Но, постојат неколку работи кои треба да ги знаеме за да живееме полесно и поспокојно. 

1 – Не е возможно другите луѓе да ве дефинираат колку и да се трудат во тоа, или колку да се обидувате да го барате тоа од нив. Тоа морате да го направите самите.

2 – Родени сте со сè што ви е потребно. Не ви недостасува ништо.

3 – Совршеноста е илузија на човекот. Сите сме убаво несовршени.

4 – Ние не сме нашите мисли, туку делата кои ги правиме кон другите.

5 – Вие сте целосно одговорни за својата среќа. Треба да се обидете да ги управувате своите мисли и верувања.

6 – Минатото и иднината не постојат никаде освен во вашиот ум. Сега е вистинскиот момент.

7 – Тоа што од вас се очекува во животот е да се изразите целосно и да го постигнете својот целосен потенцијал.

8 – Предизвиците се податоци за раст и за откривање на вашиот талент.

 9 – Простувањето на другите е подарок кој треба да си го дадете себеси за да бидете слободни.

10 – Осаменоста е лекот за сите хаотични мисли и лошо расположение.

cheap nike free run 5.0