Жените ја отворија својата душа: Сакаме да го дадеме своето срце на ваков маж!

Страната „Менсфитнес“ неодамна спроведе анкета во намерата да го открие женското размислување за тоа што значи мажественоста. Откријте дали се вклопувате во нивната дефиниција за алфа маж.

Чувствителност и храброст

„Мажествениот маж е чувствителен, скромен и има често срце. Може да се насмее на своја сметка и се грижи за среќат на другите луѓе. Мажествениот маж е исто така и храбар и има силни морални убедувања.“ – Британи

Духовитост и интелигенција

„Мислам дека духовитоста и интелигенцијата се тоа што мажот го прават мажествен. Не верувам дека мускулите се пресуден фактор.“ – Ана

Самосвесен и посветен на нешто

„Да се биде самосвесен и страствен за нешто во животот е тоа што еден маж го прави мажествен. Не е се во големи раце и мускули – иако се разбира и тоа е убаво.“ – Џулија

Самоуверен успешен маж

„Мислам дека мажот е мажествен кога ќе покаже самоуверенст. Наместо да каже: „Каде да сакаш ќе одиме“, треба да каже: „Ќе одиме таму и таму. Ќе те соберам во 8.“ Исто така мислам дека човекот го одредува и успехот во кариерата и кога обраќа внимание на своите грешки.“ – Ана

Маж кој знае што сака

„Маж кој знае што сака. Некој кој се грижи за себе исто како и за својата околина. Некој кој е вреден, кој напорно работи без оглед на тоа што работи. Секогаш сакам да запознавам мажи кои имаат познавања од животот. Сакам кога мажот има темна коса, темни очи, кога е набилдан и неизбричен.“ – Даниела

Умее да готви и ја почитува работата на жената

„Мислам дека е многу мажествено кога мажот е чувствителен, сочувствителен, романтичен и страствен. Тоа значи дека има толку многу самодоверба што не се грижи за стандардите за мажите кои не покажуваат емоции. Исто така мислам дека вистинскиот маж умее да го готви и дека не очекува жената да работи што било, а од друга страна почитува кога ќе го направи тоа.“ – Сузан

Кога поправа по дома

„Кога ќе се испоти и извалка додека прави физички работи по дома.“ – Џенифер

Начинот на кој се однесува кон жената

„За мене мажественоста нема врска со физичките карактеристики. Мислам дека тоа што мажот го прави мажествен е начинот на кој се однесува кон жената, особено кон жената која ја сака. Мали знакови на внимание и гестовите кои жените ги сакаат. Малите гестови се многу мажествени.“ – Жаклин

Поддршка на саканата жена

„Мажот е мажествен кога ги подржува моите соништа и цели и иако знае дека можам да се грижам сама за себе и понатаму има доволно сочувство кога ми е потребна поддршка.“ – Џулија

Физички атрибути

„Физичките атрибути како широки рамена, долги раце, висина, самодоверба, самосвесност, добар задник, мажествени црти на лицето.“ – Мишел

Презема контрола

„Подготвеноста да преземе контрола, прави планови и да биде самоуверен во своите одлуки.“ – Кортни

Физички атрактивен маж со длабок глас

„Спортски тип и длабок глас.“  - Хана

Знае да промени гума

„Тој сака да ти помогне да ги поправите работите и знае да промени гума и да поправи квака.“ – Јуми

Финансиска сигурност и независност

„Независност, финансиска сигурност и да е во склад самиот со себе.“ – Кортни

Искрен кон себе и другите

„Мислам дека постои многу притисок за мажите да бидат мажествени. Дефиницијата за мажественост подлежи на постојана промена и варира од личност до личност. Мислам дека мажот е мажествен кога е искрен со самиот себе и со луѓето околу себе. Не е исплашен да ја покаже својата личност или чувствата, без оглед на исходот.“ – Викторија

Чесен маж

„Косата е мажествена, исто како и чесноста, смислата за хумор. Да се биде спретен, да знае да го готви, да биде чист. Тешка работа.“ - Оливија

 

cheap nike air max 90