Во понеделник горивата во Македонија ќе добијат нова цена

Во понеделник Регулаторна комисија за енергетика ќе ги соопшти новите цени на горивата. 

РКЕ ја утврдува новата цена на горивата врз основа на цената на нафтените деривати на светските пазари  и курсот на денарот во однос на доларот во изминатите седум дена.

Очекуваме дали оваа недела ќе имаме намалување или пак покачување на цените.