ВМРО-ДПМНЕ објави уште 38 кандидати за градоначалници

ВМРО-ДПМНЕ денес ги објави имињата на кандидатите за градоначалници кои на претстојните локални избори со богата програма ќе ја бараат довербата од граѓаните.

Кандидат за градоначалник на општина Битола е Зоран Илиоски, пратеник.

За Бутел е Дарко Костовски, советник во општината.

Кандидат за градоначалник на општина Штип, актуелниот градоначалник Илчо Захариев.

За Виница, Мартин Павлов, лекар со долгогодишен стаж.

Кандидат за градоначалник на општина за Чаир е Нермин Таловска, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ.

За Босилово, Љупчо Колев кој покажа одлични резултати

За Струга Сеат Селаковски, член на ИК.

Кандидат за градоначалник на општина за Свети Николе, Зоран Тасев, актуелен градоначалник.

За Ново Село Блажо Велков.

За Василево Ванчо Стојанов, докажан кадар

За Кочани Ратко Димитровски, актуелен градоначалник.

За Ресен градоначалникот Ѓоко Стрезовски.

За Чешиново-Облешево, Горан Зашов.

За Гевгелија, актуелниот градоначалник Иван Франгов.

Кандидат за градоначалник за општина Македонска Каменица е Дарко Митевски, градоначалник.

За Дојран Борче Стамов.

За Кисела Вода Јохан Тарчуловски.

За Зрновци Блаже Станков

За крива паланка Арсенчо Алексовски.

За Дојран, Борче Стамов.

Митко Тилев, доктор, кандидат за градоначалник на Охрид.

За Сопиште Стевчо Трпевски

Богданци Никола Роглев.

Маврово Ростуше Алим Билало.

Пецо Ванѓелевски за Долнени.

За Кавадарци Митко Јанчев.

За неготино, Златко Пенков.

За Крушево Ѓорѓи Дамчевски.

За Дебрца Игор Трајковски, актуелен градоначалник

За Демир Хисар Љупчо Блажевски.

За Ранковце Роберт Симоновски.

За Чашка, Зоран Здравевски.

За Јагуновце Тони Коцевски.

За Карбинци, Зоран Минов.

За Конче, Благој Јованов.

За Пехчево Игор Поповски.

За Пробиштип Тони Тоневски.

За Градско Жанета Чаушевска.

cheap nike free run 5.0