Кремастите торти се нешто на кое ретко кој може да одолее. Особено ако се лесни и едноставни, не само на вкус, туку и за подготовка.Особено ако се лесни и едноставни, не само на вкус, туку и за подготовка.
За деновите кога ви се јаде нешто вкусно и благо, а не сте расположени за многу готвење, ова е идеалниот предлог.
Состојки:
Глазура:
Начин на подготовка:
Подгответе го пудингот и штом малку се излади измешајте го со претходно изматената хопла.
Наредете еден ред бисквити па прелијте со филот од пудинг и хопла.
Повторете ја постапката уште двапати или додека имате фил.
Глазурата подгответе ја така што ќе ги ставите какаото, шеќерот и млекото во тенџере да вријат околу 1 минута со постојано мешање. На крајот додадете го екстрактот од ванила и путерот и убаво измешајте.
Вака подготвената торта оставете ја да се стегне во фрижидер преку ноќ.