Словенија од вторник почнува да ги укинува ограничувањата

Словенечкиот премиер Јанез Јанша најави дека веќе следната недела, односно од вторник, ќе почнат со постепено укинување на ограничувањата воведени со цел да се спречи ширењето на коронавирусот.