Скопје 1964: Водно, Бутел, Лисиче...со нов градски лик (ГАЛЕРИЈА)

Животот во Скопје започна одново по катастрофалниот земјотрес од 1963 година. Помошта и донацијата доаѓаат од речиси сите делови на светот, па така голем дел од скопските населби се издигаа од урнатините, добивајќи нов градски лик.

Сликите подолу откриваат како изгледаше градењето низ скопските општини.

Аеродром, 1964

Долно Нерези, 1964

Бутел, 1964

Драчево

Улица „Орце Николов“

Козле

Маџари

Ѓорче Петров

Кисела Вода

Ново Лисиче

Железара

Водно

 

 

 

air max 90 essential sale