СДСМ: Силјановска е типичен пример за транзициски профитер и симбол за непотизам

Факт е дека Силјановска кога била министерка во првата политичка Влада од независноста, во деведесетите години, нејзиниот сопруг добил бизнис со фри-шоп. Силјановска во интервју на Сител телевизија призна дека фри шопот постоел.

Силјановска воопшто не е „симбол на правото и правдата“ туку типичен пример на транзициски профитер и симбол за непотизам и злоупотреби. Во тоа време Силјановска наидува на жестока критика токму од пратениците на ВМРО-ДПМНЕ. За ВМРО-ДПМНЕ таа преставувала узурпаторка на функцијата и транзициска профитерка, како што била опишувана во собранието во 1994 година. Меѓу нив се и тогашните пратеници на ВМРО-ДПМНЕ, Михаил Пановски и Александар Флоровски. Граѓаните нема да дозволат нечесни и неискрени личности, симбол за непотизам и злоупотреби, залутани во политиката да застанат на чело на државата. На 5-ти мај граѓаните ќе упатат јасна порака, ќе одберат напредок, сигурна иднина, чесен и искрен човек, ќе го изберат Стево Пендаровски за претседател!

Велат од Центарот за комуникации на СДСМ.

Diamond Supply PUMA Black Friday