Рис снимен со помош на фотозамка во Маврово (ФОТО)

Со помош на фотозамка, направена е нова фотка од прекрасен рис во Маврово.

На официјалната страница на Националниот парк Маврово објавена е фотографија од Рис направена со помош на фотозамки во рамките на проектот за закрепнување на Балканскиот Рис кој се реализира во соработка со Македонско Еколошко Друштво. 

Исто така направено е и видео од волк исто така со помош на фотозамки во рамките на истиот проек.