СОСТОЈКИ:
3 јајца
1 лажичка сол
180 мл млеко
70 мл масло
220 гр брашно
1 прашок за пециво
50 гр кулен
50 гр врат
50 гр шунка
2 кисели краставички
150 гр кашкавал
оригано
сусам
НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:
Ги сечкаме ситно свинскиот врат, куленот, шунката и краставичките, а кашкавалот се ренда на крупната страна на рендето.
Се матат јајцата во сад со сол и млеко, па се додава маслото и сè убаво се меша.
Во смесата со јајцата се додаваат прашокот за пециво и брашното кои претходно сте ги соединиле.
Ставете ги сечканите кулен, шунка и врат, па киселите краставички и кашкавалот, како и ориганото.
Се става смесата во подмачкан плех и одозгора се става сусамот.
Печете во загреана рерна на 200 степени околу 30 минути.
Може да послужите со кајмак, кечап, мајонез или друго по ваш вкус.