Потребни состојки:

*600гр мелена плазма

*250гр маргарин

*200гр шеќер во прав

*2дл сок од портокал или лимон

Фил 1:

*јагоди по желба

*250гр маргарин

*2 чаши кисела павлака

*200мл слатка павлака

*12 лажици шеќер во прав

*рендана кора од лимон

Фил 2:

*200мл слатка павлака

Начин на подготовка:

Во сад ставете ја плазмата, маргаринот и шеќерот. Со раце направете смеса, па малку по малку додавајте сок од портокал и месете се додека не добиете изедначена, мазна смеса. Во плех или калап за торта формирајте кора.

Маргаринот изматете го со шеќерот, па додадете кисела павлака, кора од еден лимон и изматена слатка павлака.

На подготвената кора ставете половина бел фил, одозгора наредете јагоди, па повторно прекријте ги со бел фил.

Изматете ја слатката павлака и нанесете ја врз кората. По желба изрендајте чоколадо или додадете сируп од чоколадо.

Оставете ја во фрижидер да се стегне и излади неколку часа.