Живот
10. Јануари 2017 - 14:55

Прашањето кое му го променило животот на Стив Џобс!

Од моментот кога ја основал компанијата „Епл“, Стив Џобс присуствувал на секој состанок. Во својот живот, тој САМО ЕДНАШ отсуствувал од важен работен состанок. Сигурно си велите: „Па сигурно морал да има добра причина за тоа.“

Еднаш, Стив Џобс давал извештај на некој универзитет. Неговата идна жена Лорин Пауел седела во публиката. На Стив му се допаднала жената и решил да се запознае со неа по неговото обраќање. Но, како што тоа најчесто бидува, една работа му стоела на патот – работен состанок на кој требало да присуствува.

Откако влегол во својот автомобил, подготвувајќи се да тргне кон закажаниот состанок, Стив Џобс си поставил едно многу важно прашање:

„Што би направил ако ова беше мојот последен ден на планетата Земја?“

Тогаш излегол од автомобилот, се вратил на универзитетот и ја земал Лорин со себе. Од тој ден, тие станале неразделни.

Ова е лекција и за вас. Почесто поставувајте си го ова прашање. Ќе ви помогне да се фокусирате на она коешто е навистина важно.

Уште подобро, уште истиов миг запрашајте се: „Што би направиле доколку ова беше вашиот последен ден на планетава Земја?“