Состојки:
За кора:
1 шолја масло
Шолја кисела вода
400g брашно
Прашок за печиво
100g шеќер
За фил:
4-5 портокали
0,5l вода
350g шеќер
2 пудинзи од ванила
4 лажици густин
Маргарин
Подготовка:
Од сите состојки потребни за тестото изматете меко тесто. Испечете 4 кори.
Излупете ги портокалите, сварете ги во половина литар вода, почекајте да се изладат и ситно сечкајте ги.
Во водата каде ги варевте портокалите сварете ги пудинзите до 350g шеќер и 4 лажици густин.
Кога филот ќе се излади, додајте неколку лажички растопен маргарин. Врз секоја кора прелејте подебел слој од филот и финиширајте со растопено посно чоколадо.