Здравјето влегува од устата – ова не важи секогаш, особено ако земеме во предвид колку овошјето, зеленчукот и другите намирници се загадени со пестициди.

Некои истражувања велат дека дури 65 проценти од храната се затуени со хемикалии.

Меѓу нив предничат јаболките, целерот, шери доматите, праските, компирот, спанаќот, јагодите. Органската храна не можат да си ја дозволат сите бидејќи е прилично скапа, но затоа тука е еден супер трик со кој можеме да се послужиме.

Се што ви е потребно е домашен оцет. Помешајте го со третина количина вода и ставете го во шише со прскалка. Попрскајте ги намирниците, истријте ги со четкица и измијте ги. На овој начин ќе ги отстраните повеќето хемикалии од намирниците.