Новогодишна кујна

Започна новогодишната еуфорија. Во скопските маркети се чека ред, сите пополека се спремаат за дочекот на најлудата ноќ, покрај забавата потребна е и добра храна.

Денеска на менито на Скопје инфо се најдоа највкусните новогдишни рецепти:

Свинско со кромид и печурки

- Исечете го парчето свинско месо на помали коцки, посолете, додадете го црвениот пипер, малку зејтин и ставете се во тенџере.
- Додаедете еден исецкан кромид. Ако се помали шампињоните оставете ги цели, ако не исечете ги на парчиња.
- Додадете едно чешне лук, залијте една чаша вино. Вклучете го шпоретот најпрвин на повисок степен колку да се загрее, а потоа намалете ја температурата верували или не- дури и 4 саата некогаш се динста така тивко.. милина, месото е како што велиме ние - мозок.

За 10 минути: Тесто готово за меки кифлички и погачи од кои ќе замириса цела куќа

Руска салата на македонски начин
Новогодишна елка со Нутела - вксуна, мека, топла и слатка