Нов бран поскапувања на цигарите удри по џебот на пушачите

Нов бран поскапувања на цигарите удри по џебот на пушачите. И тоа почна од 2015 согласно новиот закон .

Пет денари поскапо пушачите ќе плаќаат по кутија цигари а согласно законот за акцизи цената на овој производ кој за некој ќе стане луксуз ќе скок и до 200 па и 300 денари.

Почнувајќи од 2017 , па се во наредните седум години цените на цигарите годишно ќе поскапуваат по четири денари.

Тоа значи дека ако во 2017-та плаќавте 120 денари за кутија цигари, за осум години ќе плаќате 154 денари за истата кутија.

nike air max 1 sale