Нема маски и средства за дезинфекција

Зголеманата побарувачка  на маски, гелови за раце и алкохол за дезинфекција, пак, ги остави аптеките без овие производи. 

На некои продажни  места за два часа се трошеле и  до 400 тини дезинфексицки средства за раце или целата  количина што ја имале на залиха.

Аптекарите немаат информации кога ќе пристигнат маските и дезинфекционите средства. Но, препораките генерално се дека тие не штитат и нема потреба од нив.