Инспирација
9. Јануари 2017 - 12:25

Не го заборавајте овој подарок за себе во новата година

Не заборавајте себеси да си го подарите почитувањето, кое го заслужувате повеќе од било што. Почитта со која ќе си поставите приоритети кои вам ви одговараат, а ќе заборавите на оние нешта кои ви одземаат драгоцено време, а ве прават несреќни.

Дајте си ја почитта со која нема постојано да се грижите само за другите потреби и почитта со која ќе водите грижа за вашите цели и соништа.

Не заборавајте да си дарувате визија за тоа каде сакате да се движи вашиот живот. Лесно е да се живее ден за ден, без планови и цели, но таквиот пат не носи долгорочно исполнување, а времето брзо минува. Не заборавајте себеси да си подарите можност подобро да се запознаете себеси, да одвоите време од светот и во тишина да изберете во што ќе живеете, кому ќе го подарите своето срце и доверба и со какви емоции и мисли ќе се исполните себеси.

Не заборавете себеси да си дадете можност да дадете максимум од себе. Немојте да се задоволувате со минимумот, бидејќи тоа создава фрустрација, огорченост, незадоволство и завист. Со барањето повеќе, ги поместувате границите и барате среќа и задоволство.

На крајот, најважното :  не заборавајте себеси да си го подарите правото да бидете среќни, без оглед на тоа што се случило во вашиот живот. Никому не цветаат рози, ничиј живот не е бајка, работите не одат секогаш „како подмачкани“. Доаѓаат денови кои се тешки, но тие минуваат.