„Мрзелива жена” - сладолед торта готова за 15 минути

СОСТОЈКИ:

500 мл. слатка павлака 

300 мл, кисела павлака 

250 гр. еурокрем 

300 гр. мелени бисквити 

300 гр. малини

НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:

Во вангла се става пола литар слатка павлака и се мати да биде цврста. 

Потоа, се става 300 милилитри кисела павлака и се мати со миксер да се соедини. 

Добиената смеса се дели на три еднакви дела. 

Во едниот се става еурокрем и се мати со миксер, па во вториот фил се ставаат мелени бисквити, а во третиот малините, кои се матат со лажица. 

Се зема калап и се става фолија. 

Се става од филот со еурокрем на дното и се израмнува, потоа филот со малини, па со бисквити. 

Се убаво се израмнува во садот. 

Се лади и потоа се декорира по избор. 

Се послужува.