Молитва која мора да ја знаете, избавува од невољи

Молитвата на пречесниот крст не треба да ја кажуваме само кога сме во невоља, туку Неговото свето име треба често да го споменуваме и да му бидеме благодарни за се. Нашиот Творец знае што е најдобро за нас. 

Молитва на пречесниот крст:

Слава ти Господе и на Крстот твој пречесен,

Нека воскресне Бог, и нека се разбегаат непријателите божји и нека бегаат од лицето негово оние кои го мразат.

Нека исчезнат, како што исчезува чадот, како што се топи восокот кога е близу оган.

Така нека изгние ѓаволот пред лицето на оние кои го љубат Бога и се срамат од крсниот знак. 

Радувај се, пречесен животворен Крсту Божји, кој ги прогонуваш ѓаволите со силата на распанатиот Исус Христос, нашиот Бог, 

кој се симна во пеколот и ја сотре ѓаволската сила. 

Кој ни те подари нам, тебе Крсту Господов. 

Помагај ми секогаш, со Светата Господарка, Девицата Богородица и со сите светци, за навек!

Амин. 

 

 

cheap nike air max 90