Моќно видео: Од Скопје до Штип - ова е новиот автопат

Автопатот Миладиновци – Штип е предвидено целосно да се изгради најдоцна до февруари 2017 година. За оваа намена се обезбедени 206 милиони евра преку кредит од кинеската Ексим банка. Трасата во должина од 47 километри ја гради кинеската компанија „Синохидро Корпорација“, додека како подизведувачи на работите се јавуваат македонските фирми „Гранит“ и „Бетон“ од Скопје. Автопатот ќе има седум клучки, пет подпатници, армирано бетонски мост и пет вијадукти.

 

Автопатот "Миладиновци-Штип" - има разлика.

Posted by Vlado Misajlovski on Monday, 18 January 2016

cheap nike air max 90