Кучињата можат да ги разликуваат добрите и лошите луѓе

Ако имате милениче, веќе знаете дека животните не ги сакаат баш сите луѓе кои ќе ги сретнат. Понекогаш, миленичињата покажуваат големо трпение кон некои луѓе.

Според едно неодамнешно истражување,   кучињата се способни да препознаат дали некој е добра личност. Дополнително, тие можат да оценат дали една личност е лоша кон некој друг.

За да се дојде до овие резултати, истражувачите побарале од сопствениците на кучиња да се однесуваат на одреден начин според некое сценарио, додека кучињата гледале. Според резултатите, кучињата избегнувале или чудно се однесувале кога им бил понуден бисквит од некои од луѓето кои се покажале дека не се толку фини во текот на истражувањето.

Така, ако следен пат видите дека на вашето куче не му се допаѓа некоја личност, забележете го тоа.

air max 90 essential sale