Кога ќе стане тешко, само вдишете длабоко и ослободете се од товарот

Кога ќе стане претешко, кога се чувствувате немоќни, кога мислите дека нема повеќе смисла и дека немате повеќе сила – само ослободете се од товарот.

Кога ќе дадете сѐ од себеси, а не е возвратено, кога секој следен чекор е чекор поблиску до парадоксот  само ослободете се од товарот.

Кога нема иднина во тоа, кога повеќе нема убавина, ни радост како некогаш – само ослободете се од товарот.

Едноставно ослободете се, пуштете го да замине од вас.

Затоа што ништо не може на сила.

Се ослободуваш и вдишуваш длабоко.  Па пак. 

И го шепотите тоа „се ослободувам“ кога повторно ќе дојде таков период.

Па потоа длабоко воздивнувате и продолжувате понатаму. Низ животот. Најдобро што можете.