Ќе се укине ли задолжителната вакцинација?

Собраниската комисија на која требаше да се расправа за граѓанска иницијатиа за укинување на задолжителната вакцина се одложи.

Претседавачот на комисијата Чедомир Саздовски објасни дека парламентот е во мирување поради претседателските избори и дека нема кворум за работа, па посочи за иницијативата ќе се расправа по 5 мај.

129 граѓани побараа родителите да имаат право сами да одлучуваат дали, со која и кога да го вакцинираат своето дете.

air max 90 essential sale