Изложба на словенечката сликарка Аленка Герлович во Домот на култура „Илинден“

Во Домот на култура „Илинден“ вечер ќе биде отворена изложбата на словенечката сликарка Аленка Герлович.

Изложбата е во организација на Словенечката амбасада во нашата земја и Општина Илинден.

Повод за изложбата е стогодишнината од раѓањето на оваа позната словенечка сликарка.