Иницијатива за признавање на македонските возачки дозволи во Шведска

Во последниве десет години се зголемува бројот на граѓани кои се преселуваат од Р. Македонија во Шведска по основ на работа.

Истите имаат потреба Шведска да ги признае македонските возачки дозволи по примерот на македонска заедница во Сојузна Република Германија. 

Во иницијативата се наведува дека се очекува позитивна одлука од релевантните институции и соработка меѓу Р. Македонија и Кралството Шведска.

За да се потпишете за оваа иницијатива кликнете ТУКА

new nike air max 2019