Рак

Рак (21. VI – 22. VII)

Работа

Ако работите, без оглед на тоа дали е дома или на работното место, оваа недела ќе треба да внимавате на грешки и брзоплетост. Не носете големи одлуки и не се трудите да направите нешто драматично. 

Љубов

Ако сте во врска, оваа недела ќе морате да направите некои компромиси за да ги надминете проблемите со кои се соочувате во врската. Можеби е тоа конкретна ситуација во која не се снаоѓате, а може да е и нешто во вашата глава. Запрашајте што од тоа е конкретно и можете да го контролирате, а што е резултат на стресот со кој се соочувате.

Ако сте слободни, се трудите да скриете некои емоции, но тоа не ви оди добро.

Здравје

Ве мачи стрес и несоница, најголем проблем имате во главата.

Работа

Заинтересирани сте за промени на ова поле. Ќе успеете да направите реорганизација на работата, но и да го ускладите својот професионален распоред со она што сакате да го постигнете за себе во слободното време. Финансиите се малку полоши од вообичаено, но не се грижете премногу.

Љубов

Ако сте во врска: Ќе ви стане јасно каков е квалитетот на вашиот однос. Некои Ракови ќе посакаат да станат родители или да стапнат на лудиот камен, а други ќе донесат драстична одлука да остават една врска позади себе. Ова е месец на промени.

Ако сте слободни: Овој месец  ќе ви се допадне колега со кој одамна се познавате.

Здравје

Нервоза во текот на целиот месец.

Работа

По особено тешката година низ која поминавте, време е за ретроспектива и собирање на резултатите. Веќе на 10 јануари доаѓа до реализација на плановите кои ги имавте во 2019. Веќе ќе ги нема работите кои ви одземаа многу време, па ќе можете полесно да дишете. 

Потребно е да се тргнете од ризиците и да се фокусирате само на она што ви е важно, оваа година. На полето на финансии, доаѓа до благ раст кој ќе ви дојде добро да ги реализирате саканите планови. 

Љубов

На ова поле, ако сте во врска или брак, добро би било да се преиспитате и да разговарате со саканата личност за тоа како да продолжите понатаму. Во последно време, ви пречат многу работи но треба да седнете и да разговарате искрено. 

Многу Ракови ќе посакаат слобода и ќе донесат одлука да ја прекинат врската. 

Ако сте слободни, првите три месеци ви носат можност да влезете во врска. Ако не ја искористите таа прилика, можна е промена на љубовниот статус дури на есен.

Здравје

Ќе ви падне виталноста во текот на првите месеци, а можни се и проблеми со желудникот. Внимавајте на своето здравје.