Девица

Девица (23. VIII – 22. IX)

Работа

Дали ви одговара или не, работа има и тоа премногу. Она што е добро е дека голем дел од обврските ќе бидат завршени од ваша страна, но тоа ќе умори и ќе ви ја намали енергијата до крај на неделата.

Љубов

Пред вас е една фина недела на љубовното поле. Не правете ништо на своја рака и потрудете се да изградите компромис со саканата личност. Слободните Девици конечно наоѓаат начин да и пријдат на една личност која им се допаѓа веќе некое време.

Здравје

Замор и намален имунитет.

Работа

Ова е месец во кој ќе бидете многу ангажирани на сите страни, а ќе делувате многу моќно пред колегите. Неопходно е својата енергија и време да ги насочите кон работи кои ќе ви донесат голема корист. Послушајте ги советите од колегите. 

Ќе бидете и многу уморни, па не би било лошо да размислите за некој вид одмор.  Заслугите за вашата напорна работа ќе ги добиете на крајот на месецот, во вид на финансиска добивка што ќе ви дојде многу добро.

Љубов

Ако сте во врска: Уживате во љубовта и имате огромна поддршка од саканата личност, но како да не ве интересира брак или заеднички живот. Тоа не би било проблем, но вашиот партнер го сака токму тоа. Вие имате големи очекувања кои не се поврзани со тоа и затоа најдобро е да седнете и разговарате за работите кои и двајцата ги сакате.

Ако сте слободни: Можно е да запознаете личност преку работа, но ќе се поставите многу драматично бидејќи нема да сакате никој да знае за вас. Ако ви се допаѓа таа личност пробајте да се опуштите, па работите ќе дојдат на свое.

Здравје

Пад на имунитетот.

Работа

Оваа година ќе биде посветена на нешто што сакате да го правите. Трудот кој го вложувавте досега ќе се исплати, а веќе на крајот на мај ве очекува унапредување или соодветна награда. Сепак, тоа носи и поголеми одговорности, но и заработувачка.

На полето на финансиите, ќе треба малку да заштедите и да не се расфрлате толку многу.

Љубов

На ова поле, ова е многу важна година за вас. Конечно се враќа оптимизмот и веќе имате и поголема самодоверба. 

Ако сте во врска, повремено ќе се соочувате со недоумици и мали недоразбирања со саканата личност, но време е да бидете рационални и да утврдите колку од тоа е издржано, а што не е. Ве очекуваат убави денови со саканата личност, а ако сакате проширување на семејството, тоа и ќе се оствари.

Ако сте слободни, вашите критериуми ќе бидат повисоки па така ќе бидете и попребирливи во љубовта. 

Здравје

Витални сте, зголемете ја само физичката активност.