Хакерски напад на наш мобилен оператор: Не одговарајте на повици од Естонија , Нигерија …

Утринава илјадници граѓани добија чудни телефонски повици од необични телефонски броеви. Повиците траеа кратко. За сега никој не пријавил дека успеал да го вклучи телефонот, но многумина пријавија дека добиле повици.

Од Телеком.мк односно Т – mobile ја добивме следнава информација:

Се работи за хакерски напад – во ниеден случај не се јавувајте. Веќе се блокираат ваквите броеви. Поздрав и благодариме што ни посочивте, објави dosie.mk.