Готова за 20 минути, без печење: Сникерс бајадера

Состојки:

2 дл млеко

400 гр шеќер

350 гр маргарин

200 гр чоколадо за готвење

250 гр кикирики (пола мелени, пола сечкани)

600 гр мелена плазма

Состојки за глазура:

100 гр маргарин или путер

200 гр чоколадо

Подготовка.

Во голем сад на шпорет се става млекото со маргаринот и шеќерот. Се меша и се чека сè да се стопи, па се трга смесата од рингла.

Се става чоколадото и се меша да се растопи.

Се додаваат кикириките и плазмата, па се меша додека убаво да се соедини.

Голем плех се обложува со фолија, се истура смесата во него и се остава да се стегне.

Се топи маргарин или путер, а потоа и чоколадото, па се става глазурата врз колачот.

Нека отстои уште половина час во фрижидер, па исечете на ленти или парчиња во посакувана форма и послужете.