Денеска посебен сообраќаен режим во Скопје

За време на одбележувањето на верски празник Водици сообраќајната полиција во Скопје ќе воведе посебен режим на сообраќај за одредени сообраќајници во централното градско подрачје, како и во општините Ѓорче Петров и Аеродром, информираат денеска од МВР.

Оттаму додаваат дека во текот на утрешниот ден во периодот од 10 часот, па до завршувањето на манифестацијата по повод Водици, во центарот на Скопје за сообраќај ќе бидат затворени улиците Филип Втори до булеварот Гоце Делчев и улицата Кеј 13 Ноември до булеварот„Кочо Рацин.

Во општина Ѓорче Петров, пак, од 10 часот за сообраќај ќе бидат затворени сообраќајницата од црквата „Свети Петар и Павле“ десно по булеварот Партизански одреди, десно по улицата Ѓорче Петров, лево по улицата Васил Чакаларов. Од црквата „Свети Пантелејмон“ привремено ќе бидат затворени улицата Демир Трајко и лево улицата Васил Чакаларов до Железничкиот мост на реката Вардар, соопштуваат од МВР.

Во општина Аеродром од 10 часот за сообраќај ќе биде затворен локалниот пат кон селото Лисиче

new nike air max 2019