Делегација од Кабинетот на претседателот положи цвеќе пред споменикот на светите браќа Кирил и Методиј

Во пресрет на 24 Мај – Денот на сесловенските просветители, светите браќа Кирил и Методиј делегација од Кабинетот на претседателот на државата, денеска положи свежо цвеќе пред споменикот во универзитетскиот кампус „Свети Кирил и Методиј“ во Скопје.

Делегација ја предводеше генералниот секретар Миле Бошњаковски, а дел од неа беа и Билјана Радева, заменик генерален секретар и портпарол и доктор Александар Љ. Спасов, советник за надворешна и внатрешна политика на претседателот.

Од претседателскиот кабинет информираат дека поради пандемијата на Ковид-19, посетата на Рим и Ватикан и чествувањето на Св. Кирил и Методиј е поместено за втората половина на 2020 година.