Центар и Ѓорче Петров претпладнево најзагадени

По краткото расчистување веднаш штом запре дождот загадувањето на воздухот во глвниот град се врати над дозволените граници. Така претпладнево Центар и Ѓорче Петров се со најлош квалитет на воздухот - 72 и 70 микрограми ПМ 10 честички на кубен метар.

Блиску зад нив е и Гази Баба над дозволената граница со 59  микрограми ПМ 10 честички на кубен метар.